Ναδίρ – Κείμενο πρωτοβουλίας ατόμων προκατ_35

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΔΙΡ

Θεσσαλονίκη Σάββατο 4/12/2010. Άντρες της αντιτρομοκρατικής μαζί με 3 διμοιρίες, άπειρους ασφαλίτες και εκπαιδευμένο σκύλο εισβάλουν στο αναρχικό στέκι ΝΑΔΙΡ, κατειλημμένος χώρος στη Β’ Εστία του Α.Π.Θ.. Οι μπάτσοι εξοπλισμένοι με αλεξίσφαιρα, γκλόμπς και βαριοπούλες σπάνε τα τζάμια και την πόρτα, τραυματίζουν αρκετά από τα άτομα που βρίσκονται στο χώρο εκείνη τη στιγμή και τους συλλαμβάνουν όλους (9 άτομα). Παράλληλα στη συμβολή των οδών Εγνατία με Κατσιμήδη 3 μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακινητοποιούν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνουν 3 σύντροφοι. Ξυλοφορτώνουν τον έναν από τους τρεις και τους μεταφέρουν στη Γ.Α.Δ.Θ.. Αφήνουν τον έναν ελεύθερο μετά από πολλές ώρες και ανακοινώνουν στους άλλους δύο ότι κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση με τους υπόλοιπους 9. Συνολικά 11 συλλήψεις με τις εξής κατηγορίες: σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων, κλοπή, παραβιάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων. Αφού και οι 11 πέρασαν από εισαγγελέα, 3 από αυτούς προφυλακίστηκαν, 2 στις φυλακές Αυλώνα και 1 στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Θ.. Το κράτος προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει συλλαμβάνοντας και προφυλακίζοντας αγωνιστές, εισβάλοντας σε σπίτια και καταλήψεις, ακόμα και ποινικοποιώντας φιλικές σχέσεις.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Γράμμα των 2 προφυλακισμένων στην Αυλώνα για την υπόθεση Ναδιρ:

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου εν όψει της πορείας που θα πραγματοποιούνταν για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εκκενώνεται από μπάτσους το αναρχικό στέκι ΝΑΔΙΡ και συλλαμβάνονται όσα άτομα βρίσκονται εντός αυτού. Παράλληλα πραγματοποιείται και η δική μας κινηματογραφική σύλληψη όπου γρονθοκοπείται ο ένας εκ των τριών από ασφαλίτες, στη συνέχεια οδηγούμαστε στην ΓΑΔΘ όπου 9 ώρες αργότερα, ο ένας αφέθηκε ελεύθερος ενώ σ’ εμάς ανακοινώνεται μια βαριά σειρά κατηγοριών, οι οποίες βασίζονται στην μαρτυρία ενός μπάτσου που ισχυρίζεται ότι μας αναγνώρισε να μεταφέρουμε τα κλοπιμαία.

Εκ τότε, βρισκόμαστε προφυλακισμένοι στις φυλακές του Αυλώνα. Αυτήν την πράξη την εκλαμβάνουμε σαν μια επίθεση της εξουσίας που ως μύριο στόχο έχει τον εκφοβισμό και την διάσπαση των συντρόφων κάνοντας επίδειξη ισχύος, δείχνοντας τα δόντια της σε οποιαδήποτε απειλή θα μπορούσε να την αμφισβητήσει. Στην προκειμένη περίπτωση ο πολυαναμενόμενος Δεκέμβρης με επίκεντρο τις προγραμματισμένες πορείες στις 6 του μηνός. Επίσης καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την επίθεση έπαιξαν και τα πάντα πρόθυμα ΜΜΕ που σκοπό έχουν να ετεροκατευθύνουν, να χειραγωγήσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλευόμενοι την καθεστωτική και τεχνοκρατική τους δυνατότητα. Στην περίπτωση αυτήν όχι μόνο προσπαθούν να μας συνδέσουν με τις ληστείες στο ΑΠΘ αλλά και με τη σύλληψη των διωκόμενων συντρόφων στην Αθήνα.

Έχοντας πάρει συγκεκριμένη θέση, στον κοινωνικό πόλεμο μεταξύ εξεγερμένων και εξουσίας, οι σκέψεις και οι πράξεις μας δεν πρόκειται να σταματήσουν ακόμα και πίσω από τα τείχη των φυλακών ως πολιτικοί εχθροί του καθεστώτος σε αιχμαλωσία. Γνωρίζαμε ανέκαθεν ότι μπορεί να κατηγορηθούμε και να φυλακιστούμε για τις ιδέες μας όπως πολλοί άλλοι σύντροφοι πριν από εμάς για τον αγώνα που είμαστε ταγμένοι και συνειδητά επιλέξαμε.

Η επανάσταση μπαίνει στο ΤΩΡΑ και διαρκεί για ΠΑΝΤΑ.

Αλληλεγγύη σ’ όλους τους πολιτικούς κρατουμένους

Λευτεριά σε όλους μας !

Γράμμα του I.G. προφυλακισμένου στη ΓΑΔΘ για την υπόθεση Ναδίρ

Νωρίς το απόγεμα της 4ης Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση από 50 περίπου μπάτσους στο αναρχικό στέκι ναδίρ, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο των β’ φοιτητικών εστιών, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο και το πανεπιστημιακό άσυλο. Οι μπάτσοι εισέβαλαν στο χώρο, συλλαμβάνοντας 9 άτομα, 3 κορίτσια και 6 αγόρια, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς. Αργότερα μας μετέφεραν στη ΓΑΔΘ, οπού και κρατούμε μέχρι αυτή τη στιγμή.

Την πρώτη ημέρα της σύλληψης μας, μέχρι πριν μας οδηγήσουν πίσω από τα κάγκελα των σιχαμένων κελιών, το οποίο κράτησε περίπου 12 ώρες, ήμουν ο μόνος με χειροπέδες και με τα χέρια μου μουδιασμένα από τον πόνο, με τη δικαιολογία ότι οι φύλακες δεν είχαν τα κλειδιά ή την άδεια να μου τις βγάλουν. Παράλληλα οι μπάτσοι προσπάθησαν να πάρουν από εμάς βεβαιώσεις και μας πίεσαν να υπογράψουμε ομολογίες. Εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να με παρασύρει η διερμηνέας (την οποία μου διόρισαν αυτοί και η οποία κατά πάσα πιθανότητα δουλεύει μαζί τους) στο να υπογράψω την ομολογία λέγοντάς μου πως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο δηλώνει ότι σε σωματικό έλεγχο που μου έγινε από τους μπάτσους δεν είχε βρεθεί κάποιο κινητό τηλέφωνο πάνω μου.

Εγώ φυσικά δεν υπέγραψα τίποτα όπως και οι υπόλοιποι σύντροφοι μου, αλλά παραλίγο να παγιδευτώ και να βουλιάξω στα σκατά, όπως πιθανότατα να έχει συμβεί σε άλλους βούλγαρους με αυτή την διερμηνέα.

Έτσι άρχισε η ρατσιστική διάκριση εναντίον μου, λόγω του ότι κατάγομαι από τη Βουλγαρία, διάκριση η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Μετά από 12 ώρες περίπου οδηγηθήκαμε στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ όπου οι συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων είναι άθλιες αφού τις πρώτες μέρες δε μας είχαν δώσει ούτε κουβέρτες και κάποιοι από εμάς κοιμόμασταν στο πάτωμα.

Δύο μέρες αργότερα και με συνοδεία ολόκληρου στρατού από μπάτσους, οδηγηθήκαμε στην εισαγγελία όπου μας απήγγειλε τις γελοίες κατηγορίες οι οποίες μας έφεραν υπεύθυνους για ότι φθορά έχει γίνει στον πανεπιστημιακό χώρο τα τελευταία χρόνια.

Τρείς μέρες μετά περάσαμε από τον ανακριτή ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκιση μου. Για άλλη μια φορά η χώρα καταγωγής μου αποτέλεσε σημαντικό κριτήριο για την προφυλάκιση μου παρά το γεγονός ότι είχα τις ίδιες κατηγορίες με τους υπόλοιπους συντρόφους μου που δεν κρίθηκαν προφυλακιστέο.

Άποψή μου είναι ότι όλη αυτή η επιχείρηση κινηματογραφικού τύπου των μπάτσων έγινε λόγω του ότι ήταν 2 μέρες πριν την 6η Δεκέμβριο, ημερομηνία την οποία εκτελέστηκε χωρίς οίκτο εν ψυχρό από μπάτσους ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος, γεγονός που έγινε η αιτία της εξέγερσης του 2008.

Αυτό έγινε προφανώς στην προσπάθεια των μπάτσων να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας πριν την 6η Δεκέμβρη αφού κάτι ανάλογο είχανε κάνει πέρυσι στο στέκι Ρεσάλτο στην Αθήνα.

Με την επιχείρηση αυτή οι μπάτσοι κατάφεραν επίσης να σταματήσουν την εκπομπή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφωνικού σταθμού Radio-Revolt 88,7 FM αφού μεταξύ των αντικειμένων που κατέσχεσαν ήταν και ο server του ραδιοφωνικού σταθμού. Το Radio-Revolt είχε δεχτεί πριν ένα μήνα επίθεση από το παρακράτος και από εκεί και έπειτα στεγαζόταν στο αναρχικό στέκι ναδίρ.

Το αναρχικό στέκι ναδίρ αποτελεί έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο στον οποίο στεγάζονται στούντιο μουσικής, καφενείο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, καθώς και ξενώνας στέγασης και τον οποίο επισκέπτονταν καθημερινά πολύς κόσμος ο οποίος επιθυμούσε να αναπτύξει μια κοινωνικοπολιτική δράση, πράγματα στα οποία εγώ δεν αντιλαμβάνομαι κάτι αρνητικό.

Εν κατακλείδι, εδώ και 40 μέρες περίπου βρίσκομαι όμηρος κάτω από άθλιες συνθήκες κράτησης που μου προσφέρουν τα κελιά της δημοκρατίας. Παρόλα αυτά δεν θα με τσακίσουν γιατί ξέρω ότι το θύμα δεν είμαι εγώ αλλά αυτοί οι ίδιοι αφού τα σάπια μυαλά τους δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ελευθερία.

Αλληλεγγύη σε όλους αυτούς που σαν και μένα βρίσκονται μέσα στα σιχαμένα κελιά πίσω από τα κάγκελα επειδή ξέρω και πιστεύω ότι όλοι μαζί είμαστε δυνατοί και πως δεν υπάρχουν φυλακές η εξουσία τα οποία μπορούν να μας φοβίσουν ή να μας ισοπεδώσουν.

15/01/2011

Γ.Α.Δ.Θ.

Προφυλακιστέος για την υπόθεση Ναδίρ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Πρωτοβουλία ατόμων από την κατάληψη προκατ_35

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *